16:00

Fristads GoIF

Referat: Kinna IBK - Fristads GoIF

Kinna IBK fortfarande obesegrade

Matchen mot Fristad slutar 3-2 till Kinna IBK. Grunden till segern lades i första perioden då vi imponerades över lagets anfallsspel där vi bjöds på mängder av kombinationer och läckerheter. Fristad jobbade sig mer och mer in i matchen och det blev en spännande sista period där Fristad kämpade för att kvittera.

Målvakt: Ella
Backar: Linette, Stina, Märta, Elin O
Centers: Emma, Frida, Petronella
Anfallare: Isabelle, Malva, Maria, Ellen, Alma, Elin D

Period 1
Kinna IBK satte fart direkt efter tekning - Frida får iväg ett skott som målvakten räddar. Isabelle krigar och lyckas kämpa fast bollen runt Fristads mål. Även de följande bytena visade på Kinnas fokus och bestämdhet i första perioden. Ellen kan ta emot ett uppspel och i samarbete med Elin D skapa målchanser.

Kinna har mycket boll och Fristad får mer inrikta sig på att kontra. Anfallen avlöser varandra - Emma skjuter, Petro assisterar Elin D där målvakten får göra en snygg benparad. Alma och Malva samarbetar bra. Stina hittar Maria med en långpass, men målvakten i Fristad är alert.

Nu väntar vi bara på att bollen ska hamna i mål! Det kommer till slut i fjortonde minuten då backen Elin O har flyttat med upp och assisterad av Malva kan få iväg ett otagbart skott. 1-0 till Kinna. Sedan dröjer det inte länge innan nästa back kan visa att hon också vill vara med i målprotokollet - Stina kan skjuta in 2-0 rakt upp i krysset!

Period 2
I andra perioden jämnar spelet ut sig mer och Ella har definitivt mer att göra. Bland annat får hon slänga sig ut för att ta sitt eget utkast som hamnade lite fel. Snyggt reparerat!

I tredje minuten får Kinna frislag som Linette och Stina tar hand om. Isabelle kan så när sträcka sig före målvakten och peta in bollen. Emma, Malva och Alma hittar varandra bra i den här perioden och kan med hjälp av Märta sätta press på Fristad. Märta har stor del i det tredje målet som kommer i fjärde minuten. Alma kan påpassligt vara framme på returen på Märtas skott och göra 3-0 till Kinna! Märta gör en av sin bästa matcher då hon idag spelade lugnt och behärskat, hittade medspelarna med bra passningar och stod upp bra i försvaret.

Fristad spelar upp sig efter hand och Ella får i femte minuten göra flera ingripanden på rad för att freda sitt mål. När Fristad tror att nu ska de minsann få in bollen så hittar Ella ännu en kroppsdel att få undan bollen med.

Perioden avslutas med att Stina prickar ribban med sitt skott!

Period 3
Målmässigt blir detta Fristads period då de i fjortonde minuten kan kontra in 1-3 och i sjuttonde kämpa in bollen i mål. Där behöver tjejerna i Kinna vara tuffare, gå in med kropp och hjälpa Ella att få undan bollen. Fristad vill försöka kvittera och tar ut målvakten de sista minuterna. Det blir oerhört spännande, men Kinna lyckas hålla undan och vinna med 3-2.